Workshop Love & Forgiveness – met TV opnames

 

Er zijn geen plekken meer beschikbaar voor deze workshop

*** Let op! tijdens deze workshop worden opnamen gemaakt voor het TV programma Boeddha in de polder met Joris Linssen. De worskshop is verder net als anders, maar er zijn wel camera’s en geluidsmensen bij en de kans is aanwezig dat je als deelnemer herkenbaar in beeld komt. ***

27 mei 2023

Odessa Muiderpoort - Amsterdam

Kun jij jezelf openen en onvoorwaardelijke liefde voelen?
Los van overtuigingen, verwachtingen, personen…
Kun je pijn en teleurstelling uit het verleden achter je te laten?
Kun je degene die je pijn heeft gedaan vergeven?
Kun je jezelf vergeven?
 
Dit zijn vragen die je niet rationeel kunt beantwoorden. In deze workshop duiken we in het gevoel dat daarbij hoort, om zo jouw persoonlijke antwoorden te ontdekken, te ervaren en te delen.
Deze tantra workshop gaat over het ervaren van liefde, losgekoppeld van overtuigingen en patronen die we ons, bewust of onbewust, hebben aangeleerd. Niet alleen in ‘liefdesrelaties’, maar ook in familierelaties en vriendschappen. En het gaat zowel om de vreugde als de pijn die daarbij hoort.
We zullen met een geleidde meditatie zoeken naar een staat van innerlijke rust en zelfliefde. Vanuit deze staat zullen we de verbinding aangaan met anderen in de groep. Wellicht ervaar je ook een
verbinding met iets hogers, wat we het universum kunnen noemen, of gewoon de rust in onszelf.
Als we het gevoel van universele liefde hebben aangeraakt kan dat de weg naar vergeving openen.
Vergeving voor de ander en voor onszelf. Dit onderzoeken we in een gestructureerde meditatievorm, de forgiveness meditation. Er is ruimte voor alles wat daarbij ontstaat, alles wat dit losmaakt, en er is ruimte voor zachtheid, openheid van het hart en het vieren van het leven.
 
☆De visie van Leef!Tantra op tantra☆
De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s),
mantra’s en rituelen. Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel.
Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van
leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert. Liefde, boosheid, verdriet, sensualiteit, alles is welkom. We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te
genieten.
 
☆Wat kun je verwachten?☆
Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de ruimte krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past.
Bij Leef!Tantra blijven we in het algemeen weg van expliciete seks en naaktheid. We werken wel met seksuele energie, maar dat speelt in deze workshop Love & Forgiveness geen rol.
In deze workshop werken we met een meditatie waarin we diepere emoties of trauma’s kunnen tegenkomen op het gebied van relaties (familierelaties of liefdesrelaties).
De workshop is geschikt voor iedereen, van alle leeftijden en genders. Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.

Opnames Boeddha in de polder

Tijdens deze workshop worden opnames gemaakt voor het programma ‘Boeddha in de polder’ van KRO NCRV.

Presentator Joris Linssen zal deelnemen aan de workshop. Mijn intentie is deze workshop te geven zoals ik dat normaal ook doe, waarbij iedere deelnemer even belangrijk is. Ik wil Joris Linssen dezelfde ervaring geven als de andere deelnemers. Wel zullen er cameramensen en geluidsmensen aanwezig zijn. Ze zijn gewend voor dit programma integere opnames te maken en zullen de workshop en deelnemers zo min mogelijk verstoren. Hun aandacht zal bij Joris Linssen liggen en bij mij als facilitator en onderwerp van het item. Ik hoop dat ik iedereen de juiste aandacht kan geven en niet te veel afgeleid wordt. Hoe dat in werkelijkheid uitpakt is voor mij ook onbekend en spannend.

Het programma wordt in december uitgezonden op TV en online. Als je deelneemt is het belangrijk dat je er comfortabel mee bent dat je eventueel zichtbaar in beeld bent. Zie deze link voor meer informatie over het programma

Het is spannend, maar bovenal een fantastische kans om aan een breed publiek te laten zien wat tantra kan betekenen. Het programma heeft voor mij een mooie insteek en wordt integer gemaakt. Presentator Joris Linssen gaat alles met open blik aan, zowel de interviews als de ervaringen. Zelf zegt hij dit daarover: ‘er zijn veel meer bijzondere mensen dan ik altijd dacht. Ook weet ik nu dat je prettiger leeft als je mensen opbouwend toespreekt in plaats van afbrekend. Je krijgt veel meer uit mensen als je nog geen oordeel hebt.’

Met LeefTantra wil ik deelnemers graag de gelegenheid geven te ervaren wat tantra voor jou kan betekenen. Via de open blik van Joris Linssen kunnen de kijkers daar hopelijk ook wat van meekrijgen, en zo tantra toegankelijker maken.  Daarom ben ik erg blij met deze kans. Ik hoop op een mooie groep deelnemers die dat samen met mij en het team willen faciliteren.

Praktisch

☆Infomail☆

De avond voor het event, of op de dag zelf ontvang je een infomail. Deze kan mogelijk in je spambox terechtkomen. Check deze even als je de mail niet ontvangen hebt. Als deze in je ongewenste mail is beland, maak hem dan gewenst, dan ontvang je deze volgende keer wel gewoon.

☆Wat neem je mee?☆

Trek makkelijke kleren aan waar jij je comfortabel in voelt. We zullen veelal op de grond zitten. Er zijn kussens. Voel je vooral vrij ook je eigen mee te nemen. Neem eventueel je eigen waterfles mee.

☆Tijd☆

Welkom vanaf 12.30 (zorg dat je ruim voor 13.00 aanwezig bent)

Aanvang 13.00 (deur gaat dicht om 13.00)

Afronden 16.00

☆Adres☆

Odessa Muiderpoort

Ter Gouwstraat 3, Amsterdam

☆Tickets☆

Er zijn gen plekken meer beschikbaar voor deze workshop

Vanwege de TV opname kun je tegen sterk gereduceerde prijs meedoen aan de workshop.

Tickets zijn EUR 12,50 – via deze link

We willen je vragen alleen een ticket te kopen als je echt van plan bent te komen. Het aantal plaatsen is beperkt en het is voor de opnamen belangrijk dat alle deelnemers aanwezig zijn. Mocht je onverhoopt niet kunnen, laat het dan weten, dan zoeken we iemand anders voor het plekje. Als je de ticket zelf wilt doorverkopen, laat het dan ook weten (inclusief contactgegevens van de nieuwe deelnemer).

☆Annuleringsvoorwaarden☆

Na aankoop van tickets liggen eventuele risico’s m.b.t. annulering van deelname bij de deelnemer zelf.

Als je onverhoopt niet kunt, laat het dan weten per mail. We zoeken dan iemand anders voor het plekje en in dat geval krijg je een refund.

☆ Bereikbaarheid /Parkeren☆

Odessa Muiderpoort is het eenvoudigst te bereiken met Openbaar Vervoer (recht tegenover Station Muiderpoort).

Betaald parkeren op straat 

Parkeertip: voor 1 Euro per 24 uur op P+R Zeeburg, daarna met de bus naar Station Muiderpoort.

☆Als je vragen hebt over de workshop of de TV opnamen, stuur een mailtje of een whatsapp berichtje:

Mail: joris@leeftantra.nl

Tel: 0619866246

☆Over Joris van der Geest

Joris is impact investor, schrijver en tantraleraar. Dat is niet zo’n vreemde combinatie als het lijkt; de klassieke tantra was niet voorbehouden aan monniken maar juist bedoeld om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven. De essentie van tantra is voor Joris: alle aspecten van het leven in volle bewustzijn aangaan en met liefde omarmen.

Joris ontdekte tantra bij toeval en raakte gefascineerd door de vrijheid van het moment, de diepte van ervaringen, de ongrijpbaarheid van energie en de kracht van intuïtie. Hij ging in de leer en werkte samen met tantra facilitators uit verschillende landen en stromingen en ontwikkelde gaandeweg zijn visie op tantra.

Met zijn platform Leef!Tantra heeft hij de wens de kennis over tantra te verspreiden, misverstanden en misstanden weg te nemen en ervaringen te delen. Hij organiseert en faciliteert hij workshops, retreats en festivals en biedt persoonlijke sessies aan.

Leef!Tantra staat voor het bieden van een veilige omgeving om tantra op jouw eigen manier en binnen je eigen grenzen en verlangens te ervaren. (www.leeftantra.nl).

Foto: Michel Kasper @inspiredbybeing @odessa_tantra_festival