Persoonlijke Sessies

Tantra festivals en workshops hebben mij geholpen tantra te ontdekken, met tantra retreats ben ik verder de diepte in gegaan. Deze evenementen kunnen gevoel van euforie opleveren. Alles ziet er anders uit, als ik net uit een retreat kom. Connecties zijn dieper, kleuren intenser, en als ik op straat loop lijkt alles nieuw. Ook geniet ik meer van rust, van op mezelf zijn.

Veel deelnemers aan een retreat vragen zich af: hoe blijf ik bij dit gevoel? Hoe maak ik dit deel van mijn dagelijks leven? Hoe kan dit mij helpen mijn relaties te verdiepen? De manier waarop ik omga met vrienden, familie, mijn liefdesrelatie, de loodgieter? 

Ook kan het zijn dat er tijdens een workshop of retreat iets is aangeraakt dat je nader wilt onderzoeken. Met meer rust, aandacht en begeleiding. Of je vindt het so wie so prettiger tantra te leren kennen in je eigen omgeving, en persoonlijke begeleiding te ontvangen.  

Als je deze behoeftes herkent dan is een persoonlijke sessie wellicht iets voor jou. Dat kan alleen, met een partner of met een kleine groep deelnemers die je zelf bij elkaar brengt.

De volgende meditaties bied ik aan ik als persoonlijke sessie:

Forgiveness Meditatie

 In deze gestructureerde meditatie ga je op zoek naar vergeving voor jezelf en voor de ander. Je gaat voelen of er iemand is die je pijn heeft gedaan en je kijkt of je genoeg liefde kunt voelen om de ander te vergeven. Je kijkt of er iemand is die jij pijn heeft gedaan, en waarvoor je vergeving wilt vragen. En kijk je of je jezelf kunt vergeven.  Voorafgaande aan de meditatie begeleid ik je om in jezelf de liefde te voelen van waaruit vergeving kan ontstaan. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten. In deze meditatie werk je altijd voor jezelf. Er is een persoon die de meditatie doet en er is een representant. Als je deze sessie alleen doet ben ik de representant. Als je hem met een of meerdere personen doet dan wissel je rollen. Het is ook mooi dit met een kleine groep te doen om zo gezamenlijk dit proces te ervaren. Let op: het gaat er dan niet om dat de representant in werkelijkheid degene is die jij vergeeft.  Ieder doet de meditatie voor zichzelf, er is geen sprake van (voorwaardelijke) ruilhandel in vergeving.

Sacred Sexuality Meditatie

In deze lange partnermeditatie ga je op zoek naar het gevoel van de verschillende elementen (aarde, water, vuur, lucht en ether) in seksualiteit. Het bestaat uit verschillende fases. Iedere fase begint met connectie maken met je eigen gevoel. Dan ga je langzaam in energetisch contact met je partner. Tenslotte ga je (eventueel) ook in lichamelijk contact met je partner. Je ontdekt hoe je kunt variëren in het voelen en uiten van je seksuele energie, en je ontdekt hoe je op ieder moment weer terug bij jezelf kunt komen. Zo wordt je bewuster van verschillende elementen en scharingen van je eigen seksualiteit en ontdek je dat het iets is dat in jouzelf zit en hoe je dat kunt bereiken. In de meditatie breng je de seksualiteit via je energiesysteem omhoog  je lichaam in en zo ontstaat er ruimte voor verstilling waarin je elkaar kunt eren.  

Feeding your Demons Meditatie

‘Feeding your demons’ is een meditatie die is ontwikkeld door Lama Tsultrim Allione, en die een eeuwenoude boeddhistische oorsprong kent. In deze meditatie visualiseer je jouw angst in de vorm van een levend wezen, een demon. In plaats van tegen de demon te vechten of te vluchten vraag je wat het wil en geef je dat aan jouw demon door eht te voeden. Door je demon tegemoet te treden, te leren kennen en te voeden tot hij verzadigd is, kan de negatieve invloed die angst op jou heeft afnemen. Je maakt ook contact met je bondgenoot en ervaart hoe je vanuit jezelf kracht en hulp kunt vinden. Deze meditatie doe je voor jezelf, met een getuige. Als je alleen komt ben ik de getuige, als je samen of met een kleine groep bent dan wissel je van rol. Na afloop is er ruimte om te delen en na te praten.

Kundalini Awakening

In een Kundalini Awakening sessie gebruik ik een techniek waarmee (zonder aanraking) je seksuele energie wordt aangewakkerd en omhoog je lichaam ingebracht. Dit klinkt vaag en dat is het ook, maar als het werkt levert dat een zeer bijzondere ervaring op en kan het bepaalde blokkades blijvend wegnemen. Het werkt niet bij iedereen en ik pas dit zeer selectief toe, alleen na een persoonlijke intake.

Los van bovenstaande mogelijkheden kunnen we samen kijken naar een passende invulling van een persoonlijke sessie.

Als we elkaar nog niet (goed) kennen maken we eerst kennis, waarna we beiden de keuze hebben door te gaan of van de sessie af te zien.

We bespreken altijd eerst je behoeftes en je grenzen en maken daarover duidelijke afspraken. 

Afspraak maken?

Joris@leeftantra.nl