Persoonlijke Sessies – Joris van der Geest

Naast workshops, retreats en festivals bied ik ook persoonlijke sessies aan. Je krijgt dan indviduele aandacht in een maatwerksessie of traject op maat. Als je mij nog niet kent dan begint het altijd met een kennismakingssessie. Er zijn verschillende vormen. Zie onderin voor de praktische informatie en het boeken van een afspraak via joris@leeftantra.nl

 

Er zijn verschillende situaties waarin een persoonlijk traject voor jou goed kan werken:

 

 

1. Ontdek hoe tantra jouw leven kan verdiepen en verrijken

Wil je ontdekken wat tantra jou kan bieden om je leven te verdiepen en te verrijken?

Of ben je je bewust van een specifiek thema waarbij je vermoedt dat tantra kan helpen?

En spreekt individuele aandacht je meer aan dan het volgen van een tantra workshop in een groep?

In deze gevallen is een traject van meerdere persoonlijke sessie wellicht iets voor jou.

Tantra heeft mij persoonlijk veel gebracht. Mijn belangrijkste thema is het conflict dat ik voel tussen mijn verlangen naar vrijheid en mijn drang te presteren en te controleren. Door tantra ontdekte ik hoe diep dit zit en hoeveel invloed dat had op mijn gedrag, zonder dat ik me daar bewust van was. Tantra heeft mij geleerd te voelen wat er echt bij me speelt en daar bewust iets mee te doen, zowel voor mezelf als in verbinding met anderen.

Ik wil deze ervaring graag inzetten om je te helpen jouw thema’s en patronen te onderzoeken. Die zijn voor iedereen anders, maar de technieken die tantra biedt om daarbij te helpen zijn vaak hetzelfde. Het proces van vertragen, voelen en het vergroten van je bewustzijn is dat ook. Daarna kan ik helpen met het aanreiken van oefeningen en structuren die specifiek passen bij jouw patronen en thema’s.

Het begint geheel vrijblijvend met een eerste afspraak. Je kunt een Persoonlijke Kennismakingssessie inplannen waarbij we jouw situatie bespreken en een start maken. Aan het einde van de eerste afspraak bespreken we samen of en hoe we verder gaan in een traject.

2. Persoonlijke verdieping na een tantra workshop, retreat of festival

Een tantraworkshop, retreat of festival kan een gevoel van euforie opleveren. Alles ziet er anders uit. Connecties zijn dieper, kleuren intenser, op straat loop lijkt alles nieuw.

Veel deelnemers aan een retreat vragen zich af: hoe blijf ik bij dit gevoel? Hoe maak ik dit deel van mijn dagelijks leven? Hoe kan dit mij helpen mijn relaties te verdiepen?

Ook kan het zijn dat er tijdens een workshop of retreat iets is aangeraakt dat je nader wilt onderzoeken. Met meer rust, aandacht en begeleiding.

In deze gevallen is een traject van enkele persoonlijke sessie wellicht iets voor jou. Het begint geheel vrijblijvend met een eerste afspraak. Je kunt een Persoonlijke Kennismakingssessie inplannen waarbij we jouw situatie bespreken en een start maken. Aan het einde van de eerste afspraak bespreken we samen of en hoe we verder gaan in een traject.

3. Diepere verbinding en intimiteit met je partner

Heb je een verlangen naar diepere intimiteit en / of een diepere connectie met je partner?

Zijn er bepaalde patronen in je relatie die je met elkaar zou willen verbreken?

Tantra gaat om aanwezigheid in het moment. Aanwezig bij jezelf en aanwezig bij de ander. Je niet laten leiden door verwachtingen van jezelf, de ander of de maatschappij, maar door de ervaring van dat moment. Als je deze openheid en aanwezigheid in je relatie inbrengt ontstaat er wezenlijk contact. Het is niet altijd vrolijk, niet altijd ‘romantisch’ in de zin van bloemen en kaarslicht, het is romantiek op een diepere manier, waarin ook ruimte is voor verdriet, twijfel en angst. En ook ruimte om je diepe en wezenlijke verlangens naar de ander uit te spreken (zonder garantie dat die verlangens worden vervuld).

Tantra is in essentie een weg van zelfontwikkeling: je kunt alleen jezelf veranderen, niet de ander. Uiteraard heeft dat ook effect op anderen om je heen, en zeker op je partner. Daarom kan het bijzonder waardevol zijn om ook gezamenlijk te ontwikkelen en bewust samen je relatie te verdiepen.Tantra biedt technieken die je in kunt brengen in je relatie, om het contact te verdiepen en eerlijker te maken. Dat vergt een bereidheid en inspanning van beiden. Wat het kan opleveren is een weg naar diepere intimiteit in je relatie.

Spreekt dit jullie aan? Dan kun je een afspraak voor een Partnerkennismakingssessie maken, waarvoor je beiden afzonderlijk een intake opstuurt. Tijdens de eerste afspraak maken we direct gebruik van tantrische methodes om jullie intake met elkaar in verbinding te brengen en maken we ook een start met andere oefeningen die op jullie thema’s aansluiten of die deze helpen in kaart te brengen. Aan het einde van de eerste sessie nemen we de tijd om gezamenlijk te evalueren en te praten over een mogelijk vervolg(traject).

4. Issues met intimiteit, grenzen en verlangens

Heb je specifieke issues op het gebied van lichamelijke intimiteit?

Zoek je hulp bij het voelen en aangeven van je grenzen? Of juist bij het voelen en aangeven van je verlangens? Wil je onderzoeken hoe je (meer) kunt genieten en je tegelijk veilig kunt voelen? En wil je dit graag uitzoeken met individuele aandacht en niet in een groep?

In deze gevallen is een korter traject van een of enkele sessies wellicht iets voor jou. Daarbij maak ik met name gebruik van het “Wheel of Consent’ van Betty Martin om je te helpen te voelen wat je wensen en grenzen zijn en je patronen te herkennen in specifieke situaties. Je kunt een sessie ‘Wheel of Consent’ boeken waarin je laagdrempelig en met persoonlijke aandacht kunt oefenen met de basis van het Wheel of Consent. Na afloop evalueren we samen en bespreken we een mogelijk vervolg.   

5. Emotionele, fysieke of mentale blokkades, stressklachten

Heb je last van emotionele, fysieke of mentale blokkades?

Is er sprake van (te veel) lichamelijke spanning, merk je dat je veel ‘in je hoofd zit’ en (te weinig) connectie hebt met je lichaam?

Blijven je gedachten soms in cirkels doormalen, zonder dat het tot iets leidt?

Heb je onvervulde verlangens terwijl het je niet lukt daarnaar te handelen?

 

In deze gevallen kan ik je misschien helpen met energetische en / of fysieke aanraking die helpen om meer in je lichaam te komen, te gronden en te verzachten. Ik maak daarbij gebruik van tantrische massagetechnieken / tantrische benadering van lichaamsenergie en reiki (certificaat reiki 1 en reiki 2).

Als dit je aanspreekt, boek dan een Kennismakingssessie massage / reiki. In de eerste sessie bespreken we jouw issues en stemmen we af wat past binnen jouw wensen en grenzen. In een sessie is nooit sprake van seksuele handelingen. Soms kan ik werken met het opwekken of laten stromen van seksuele energie, maar in de kennismakingsessie is dat uitdrukkelijk uitgesloten.

Na de eerste sessie nemen we wat meer tijd om samen te evalueren. Daarna staat het je vrij om een nieuwe, normale sessie in te plannen wanneer je dat wenst.    

 

Afspraak maken?

Joris@leeftantra.nl

Praktische Informatie

Tijdsduur en prijzen:

Persoonlijke kennismakingssessie: 1,5 uur  / 90,-

Partnerkennismakingssessie: 2 uur / 120,-

Sessie ‘Wheel of Consent’: 2 uur / 120,-

Kennismakingssessie massage / reiki: 1,25 uur / 75,-

 Locatie: Haarlem, gratis parkeren

Meer informatie: info@leeftantra