Tantra Retreat ‘Bewust in Verbinding’

9 - 12 mei 2024, Friesland

Voel je een verlangen naar verdieping in connecties? Met een bestaande of toekomstige liefdespartner, met familie, in vriendschappen?

Ben je benieuwd hoe tantra je daarbij kan helpen? Sta je open voor nieuwe ervaringen? Durf je verlangens te volgen. Je kwetsbaarheid te tonen?

Ben je ook bereid je eigen patronen onder ogen te zien? En verlang je ernaar om patronen die jou belemmeren te doorbreken?

Dan kan deze retreat je helpen!  

In de tantra retreat ‘Bewust in Verbinding’ ga je in de beslotenheid van een kleine groep werken met bewustzijn in je connecties. Dat begint bij jezelf. Voelen en vertragen. Aandacht voor wat er werkelijk bij je speelt, in het moment. Je zintuigen openen.

We gaan oefenen met het voelen en uitspreken van grenzen en verlangens, zodat er een veilige ruimte ontstaat waarbinnen je kunt experimenteren met loslaten en overgave. Samen onderzoeken we verschillende soorten van contact; door te werken met zowel polariteit als versmelting. Ook onderzoek je waar patronen en oude pijn jou in de weg zitten om echte verbindingen aan te gaan. Klinkt dat als hard werken? In tantra omarmen we zowel pijn en verdriet als plezier en genot. Er is dus ook alle ruimte om te genieten en ontspannen.

De visie van Leef!Tantra op tantra – tantrische technieken

De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s), mantra’s en rituelen. Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel.

Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert. Liefde, boosheid, verdriet, sensualiteit, alles is welkom. We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te genieten. Naast de klassieke tantra werken we ook met technieken uit de (psycologische) neo-tantra

Wat kun je verwachten?

Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de gelegenheid krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past.

Op het programma staat onder meer:

 • Geleidde meditaties.
 • Dans en beweging.
 • Ervaren van (subtiliteit) in het energiesysteem, kundalini energie, chakra’s.
 • Opstellingen / systeemwerk
 • Sharings en inquiries
 •  Wheel of consent.

 In deze retreat blijven we weg van expliciete seks. We werken wel met seksuele energie en sensualiteit. Het opwekken van seksuele energie speelt in sommige onderdelen van de retreat een rol. Wederzijds consent is daarbij essentieel. We besteden in de retreat veel aandacht aan consent. Je krijgt tools aangereikt voor het voelen en aangeven van grenzen en het bewust omgaan met je verlangens, met respect voor de grenzen van de ander. 

De retreat is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, gender en kleur. Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.

Praktisch

De locatie van het retreat is centrum Pacha Mama in Lekkum, vlakbij Leeuwarden. (https://www.centrumpachamama.com/)

Het adres is:

Mearsterpaed 8

9081 AK Lekkum

We starten op donderdag 9 mei om 13.00, zodat iedereen ruim de tijd heeft om naar de locatie te reizen. Op zondag 12 mei sluiten we gezamenlijk af om 13.00.

Voor overnachtingen biedt Pacha Mama de volgende opties:

 • 1 persoons kamer: 48 ppn (144,- in totaal)
 • 2 persoons kamer:37,50 ppn (112,50 in totaal)
 • 3 persoons kamer: 32 ppn (96,- in totaal)
 • Eigen busje: 22,50 ppn (67,50 in totaal)
 • Eigen Tent:16,50 ppn (49,50 in totaal)

De maaltijden zijn bij de retreat inbegrepen, dit start met het diner op donderdag. Er zal veganistisch worden gekookt door Sann Food. Speciale dieetwensen kunnen in overleg met de kok ook worden verzorgd.

Ik ben Sanne en met mijn bedrijf Puur Sann kook ik heel graag op retraites omdat mijn food & liefde daar op de allermooiste manier kan ondersteunen aan het bouwen van een mooiere wereld.

Ik kook het allerliefst plantaardig, suikervrij en wel met
producten uit de bio-dynamische moestuin van mijn
vader. De gerechten die ik kook zijn daarom erg
seizoensgebonden en vaak nog een verrassing tot de start van de retraite!

Verzoeken mag je uiteraard altijd
doorgeven. Met allergieën en intoleranties houd ik graag rekening.

Deelname en Kosten

Om voldoende aandacht te kunnen geven aan alle deelnemers en samen de diepte in te gaan is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal 18. We streven naar een balans van mannelijke en vrouwelijke energie. Daarom zijn er shiva (mannelijke energie) en shakti (vrouwelijke energie) kaartjes beschikbaar. Als je niet identificeert met een gender of liever niet voldoet aan een gender en / of heteronorm ben je welkom om je eigen keuze te maken. 

Heb je eerder deelgenomen aan een workshop van Joris van der Geest of meegedaan aan het Tantric Awakening Festival? Dan kun je direct een plaatsje boeken via deze ticketlink.  

Ben je nog niet bekend met LeefTantra / Joris van der Geest? Dan komen we graag eerst met je in contact. Je kunt dan een email sturen naar joris@leeftantra.nl

De kosten van de retreat bedragen:

Early bird (1e vijf plaatsen): 435,-

Regular: volgende vijf plaatsen: 485,-

Late bird: 535,-

Tickets via Hipsy

Dit is exclusief overnachtingen. Dat kost afhankelijk van je wensen in totaal 49,50 tot 144,- . De overnachting betaal je rechtstreeks aan Pacha Mama. Informatie daarover volgt als je geboekt hebt. Als je alleen bent maar wel een 2 of 3 persoons kamer wenst dan kun je dat aangeven en proberen we dat te faciliteren.  

Veiligheid, afspraken en verantwoordelijkheid

Daaraan stellen we duidelijke grenzen die gedurende het programma van de hele retreat voor iedereen gelden. Dit is onderdeel van een set van afspraken die we met de hele groep overeenkomen. De afspraken gaan over vertrouwelijkheid, het respecteren van elkaars grenzen en geen gebruik van alcohol en andere drugs.

Op deze manier creëren we met elkaar een veilige ruimte. Binnen deze veilige ruimte is de basis dat je verantwoordelijkheid bent voor jezelf en hulp vraagt als je dat nodig hebt. Het team is daarvoor (binnen redelijke mogelijkheden) beschikbaar tijden en tussen de sessies.   

Facilitator en team

Joris van der Geest zal  de retreat begeleiden. Hij wordt geassisteerd door een ervaren team dat zorgt voor de eten en drinken en emotionele begeleiding.

Joris is impact investor, schrijver en tantraleraar. Dat is niet zo’n vreemde combinatie als het lijkt; de klassieke tantra was niet voorbehouden aan monniken maar juist bedoeld om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven. De essentie van tantra is voor Joris: alle aspecten van het leven in volle bewustzijn aangaan en met liefde omarmen.

Joris ontdekte tantra bij toeval en raakte gefascineerd door de vrijheid van het moment, de diepte van ervaringen, de ongrijpbaarheid van energie en de kracht van intuïtie. Hij ging in de leer en werkte samen met tantra facilitators uit verschillende landen en stromingen en ontwikkelde gaandeweg zijn visie op tantra.

Met zijn platform Leef!Tantra heeft hij de wens om de kennis over tantra te verspreiden, misverstanden en misstanden weg te nemen en ervaringen te delen. Ook wil hij bijdragen aan een inclusieve vorm van tantra, los van gendernormen en bedoeld voor iedereen. Hij organiseert en faciliteert hij workshops, retreats en festivals en biedt persoonlijke sessies aan.

Leef!Tantra staat voor het bieden van een veilige en inclusieve omgeving om tantra op jouw eigen manier en binnen je eigen grenzen en verlangens te ervaren. (www.leeftantra.nl).