Workshop Facing your Fear

1 december 2024

Mandira Utrecht

Ken jij angst? Ken je die angst echt? Durf je die angst tegemoet te treden?
De basis van tantra is open staan voor alles wat er is, juist ook voor datgene waar je bang voor bent en voor weg zou willen lopen. Je angst open tegemoet treden vergt kracht en maakt krachtig. Godin Kali vocht tegen de demonen, en met behulp van haar kracht en de universele liefde van Shiva kon ze overwinnen.

Wat te verwachten?
In deze workshop werken we met onze innerlijke kracht en treden we met open vizier onze demonen tegemoet. We vluchten er niet voor weg, we vechten er niet tegen – we nemen de tijd en aandacht om naar onze demonen te luisteren. Dit doen we aan de hand van een eeuwenoude meditatie; feeding your demons. In voorbereiding op deze meditatie doen we een aantal oefeningen om met elkaar te verbinden, goed in ons lichaam te komen en onze innerlijke kracht te voeden.

Voor deze workshop is geen tantra ervaring vereist. We zullen gezamenlijk een veilige ruimte creëren waarin je op jouw eigen manier jouw eigen angsten onder ogen kunt komen. Dit is een individuele ervaring, gedragen door het collectief.

leef tantra wegwijzer

De visie van Leef!Tantra op tantra
De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s),
mantra’s en rituelen.
Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel.
Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert.
Liefde, boosheid, verdriet,
sensualiteit, alles is welkom.
We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te
genieten.
 
Veilige Ruime
Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de ruimte krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past.
Bij Leef!Tantra blijven we in het algemeen weg van expliciete seks en naaktheid. We werken wel met seksuele energie, maar dat speelt in deze workshop Facing Your Fear geen rol.
In deze workshop richten we de aandacht op innerlijke processen, waarin mogelijk oude trauma’s of pijn getriggered kunnen worden.
Daarbij is de leidraad dat je verantwoordelijkheid neemt voor je
eigen proces.
Er is begeleiding en we kunnen je tot op zekere hoogte support verlenen in dat proces, maar het is niet bedoeld als (vervanging voor) therapie.
Ook dans en beweging speelt in deze workshop een belangrijke rol.
De workshop is geschikt voor iedereen, van alle leeftijden en genders.
Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.
 
☆Een plek reserveren☆
Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt. Je kunt een plaatje reserveren via de ticket link onderaan.
 
☆Praktische info☆
 
☆Infomail☆
Graag aandacht voor het volgende:
De avond voor het event, of op de dag zelf ontvang je een infomail.
Deze kan mogelijk in je spambox terechtkomen. Check deze even als je de mail niet ontvangen hebt. Als deze in je ongewenste mail is beland, maak hem dan gewenst, dan ontvang je deze volgende keer wel gewoon.
 
☆Wat neem je mee?☆
Trek makkelijke kleren aan waar jij je comfortabel in voelt.
We zullen veelal op de grond zitten. Er zijn kussens en dekens aanwezig. Voel je vooral vrij ook je eigen mee te nemen.
Neem eventueel je eigen waterfles mee.
Sloffen of slofsokken kunnen ook nog wel eens fijn zijn, al is er een vloerbedekking.
 
☆Tijd☆
Inloop van 12:30 tot 12.50
Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent zodat je rustig kunt aankomen. 
Aanvang 13:00 (deur sluit om 13.00)
Afronden 17:00
 
☆Adres☆
Maliebaan 70a Utrecht
 
☆Tickets☆
We hebben we een zeer beperkt aantal budget tickets. Let op! Dit is voor mensen met een laag inkomen.
Voel voor jezelf of jij tot deze groep behoort.
Ook bieden we Early Birds aan, dit zijn de eerste x aantal tickets met een vroegboekkorting.
Budgetticket €29,-
Early Bird 39,-
Late Bird 49,-
 
 
☆Parkeren☆
 
☆CARPOOL!
Maak autorijden gezelliger, goedkoper en duurzamer!
We adviseren je te carpoolen als je met de auto komt.
Wanneer je een lift aanbiedt in de het event is er een kans dat mensen daarop reageren.
 
☆Parkeerinfo:
Zon- en feestdagen gratis voor de deur
 
☆Voor vragen zijn we bereikbaar via mail of whatsapp:
Mail:info@mandira-utrecht.nl
Tel: 0630245645
 
☆Annuleringsvoorwaarden☆
Na aankoop van tickets liggen eventuele risico’s m.b.t. annulering van deelname bij de deelnemer zelf. Refund is hierbij niet mogelijk. Wel kunnen wij uitzonderlijke gevallen kijken of wij een tegoed bieden voor een vergelijkbaar evenement. Bij annulering van deelname verzoeken we in eerste instantie de deelnemer zelf het ticket aan te bieden in het evenement(of in eigen kringen) voor overname. Bij uitzonderlijke gevallen kan er contact worden opgenomen met Mandira via info@mandira-utrecht.nl
 
——————————————————————————
☆Over Joris van der Geest
Joris is impact investor, schrijver en tantraleraar. Dat is niet zo’n vreemde combinatie als het lijkt; de klassieke tantra was niet voorbehouden aan monniken maar juist bedoeld om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven.
De essentie van tantra is voor Joris: alle aspecten van het leven in volle
bewustzijn aangaan en met liefde omarmen.
Joris ontdekte tantra bij toeval en raakte gefascineerd door de vrijheid van het moment, de diepte van ervaringen, de ongrijpbaarheid van energie en de kracht van intuïtie.
Hij ging in de leer en werkte samen met tantra facilitators uit verschillende landen en stromingen en ontwikkelde gaandeweg zijn visie op tantra.
Met zijn platform Leef!Tantra heeft hij de wens de kennis over tantra te verspreiden, misverstanden en misstanden weg te nemen en ervaringen te delen. Hij organiseert en faciliteert hij workshops, retreats en festivals en biedt persoonlijke sessies aan.
Leef!Tantra staat voor het bieden van een veilige omgeving om tantra op jouw eigen manier en binnen je eigen grenzen en verlangens te ervaren. (www.leeftantra.nl).
 

☆Over Mandira Utrecht
Mandira Utrecht is centrum voor bewustwordingen een spirituele genootschap die ruimte biedt voor community, verbinding, beoefening van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling.
Mandira bevindt zich in een monumentaal pand gelegen aan de Maliebaan in Utrecht en biedt haar ruimte voor bijeenkomsten gericht op bewustwording en spiritualiteit.
Meer info (en statuten) vind je op www.mandira-utrecht.nl

Feeding your demons

In deze workshop speelt de klassieke meditatie ‘Feeding your demons’ een belangrijke rol. In deze geleidde meditatie visualiseer je je angst in de vorm van een demon en ga je hem met nieuwsgierigheid onderzoeken en bevragen.