Workshop Intimiteit in je Relatie

10 november 2024 - Mandira Utrecht

Partnerworkshop - Intimiteit in je relatie

Wil jij samen met je partner onderzoeken wat intimiteit voor jullie betekent?
En voel je een verlangen die intimiteit samen te verdiepen?
Tantra gaat om aanwezigheid in het moment. Aanwezig bij jezelf en aanwezig bij de ander.
Zelf oprecht te voelen wat er speelt. Je niet laten leiden door verwachtingen van jezelf, de ander of de maatschappij, maar door de ervaring van dat moment.
Als je deze openheid en aanwezigheid in je relatie inbrengt ontstaat er wezenlijk contact. Het is niet altijd vrolijk, niet altijd ‘romantisch’ in de zin van bloemen en kaarslicht, want het is romantiek op een
diepere manier, waarin ook ruimte is voor verdriet, twijfel en angst. En ook ruimte om je diepe en wezenlijke verlangens naar de ander uit te spreken (zonder garantie dat die verlangens worden
vervuld).
Tantra is in essentie een weg van zelfontwikkeling: je kunt alleen jezelf veranderen, niet de ander. Uiteraard heeft dat wat je veranderd aan jezelf ook effect op degenen om je heen; zowel hoe jij hen
ervaart als hoe zij jou ervaren. Naast deze weg van zelfontwikkeling kan het bijzonder waardevol zijn om ook gezamenlijk te ontwikkelen en bewust samen je relatie te verdiepen.
Tantra biedt technieken die je in kunt brengen in je relatie, om het contact te verdiepen en eerlijker te maken. Dat vergt een bereidheid en inspanning van beiden. Wat het kan opleveren is een weg naar diepere intimiteit in je relatie. De workshop ‘intimiteit in je relatie’ kan jou en je partner helpen daarin een stap zetten.
In deze workshop werken we met aan technieken uit de klassieke tantra en de (psychologische vorm van) neo-tantra. De samenhang met het eigen gevoel, het eigen lichaam en de openheid naar de
ervaring, naar de ander, staat in deze workshop centraal. Er zal lichamelijk contact zijn, waarbij de aandacht ligt op voelen en ervaren. Dat contact is niet doelgericht en niet expliciet seksueel.
Ook zijn er oefeningen gericht op open communiceren over je gevoelens en verlangens. Tenslotte is er een partnermeditatie uit de klassieke tantra die, los van het rationele, een andere weg naar intimiteit kan bieden.
De workshop is niet alleen een (eenmalige) ‘fijne ervaring’; de technieken die aan bod komen kun je meenemen naar huis om te integreren in je relatie.
Voor deze workshop is geen tantra ervaring vereist. Je doet de oefeningen samen met je eigen partner.
We blijven weg van expliciete seksuele handelingen en het ondergoed blijft aan. We zullen gezamenlijk een veilige ruimte creëren waarin jij en je partner onder begeleiding de intimiteit kunt onderzoeken.

De visie van Leef Tantra op tantra

De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s),
mantra’s en rituelen. Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel.
Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert. Liefde, boosheid, verdriet, sensualiteit, alles is welkom. We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te genieten.

Wat kun je verwachten

Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de ruimte krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past.
Bij Leef!Tantra blijven we in het algemeen weg van expliciete seks en naaktheid. We werken wel met seksuele energie en sensualiteit, en seksuele gevoelens zijn welkom. De aandacht ligt daarbij op de
openheid in het contact en het ervaren van intimiteit, zonder doelgerichtheid.
In deze workshop kunnen relatiepatronen of eigen patronen worden getriggered. Vanuit de openheid van het voelen en het delen van dat gevoel kan pijn of emoties worden geraakt. We nodigen je uit die
emoties gezamenlijk aan te gaan en er niet voor weg te lopen. Daarbij is de leidraad dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces. Er is begeleiding en we kunnen je tot op zekere hoogte support verlenen in dat proces, maar het is niet bedoeld als vervanging voor relatietherapie.
Wel kan het daarop een goede aanvulling zijn.
Ook dans en beweging speelt in deze workshop een rol.
De workshop is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, gender en kleur. Koppels van hetzelfde gender of mensen die zich niet met een bepaald gender identificeren zijn bijzonder welkom.
Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.

Praktisch

☆Infomail☆
Graag aandacht voor het volgende:
Enkele dagen voor het event ontvang je een infomail.
Deze kan mogelijk in je spambox terechtkomen. Check deze even als je de mail niet ontvangen hebt. Als deze in je ongewenste mail is beland, maak hem dan gewenst, dan ontvang je deze volgende keer wel gewoon.
 
☆Wat neem je mee?☆
Tijdens deze dagworkshop hebben we een lunchpauze van circa 1 uur. Het is fijn om eten bij je te hebben zodat je samen lekker de tijd hebt om rustig te lunchen. We hebben een ruimte waar je kunt lunchen en er is thee en water, maar er is geen lunch verkrijgbaar bij Mandira. 
Trek makkelijke kleren aan waar jij je comfortabel in voelt.
We zullen veelal op de grond zitten. Er zijn kussens en dekens aanwezig.
Voel je vooral vrij ook je eigen deken mee te nemen.
Neem eventueel je eigen waterfles mee.
Sloffen of slofsokken kunnen ook nog wel eens fijn zijn, al is er een vloerbedekking.
 
☆Tickets ☆
Voor deze extra lange dagworkshop zijn de prijzen per persoon:
39,- Budget (beperkt en enkel voor mensen laag inkomen)
59,- Early Bird
69,- Late Bird
 
☆Annuleringsvoorwaarden☆
Na aankoop van tickets liggen eventuele risico’s m.b.t. annulering van deelname bij de deelnemer zelf. Refund is hierbij niet mogelijk. Wel kunnen wij bij hele uitzonderlijke gevallen kijken of wij een tegoed bieden voor een vergelijkbaar evenement. Bij annulering van deelname verzoeken we in eerste instantie de deelnemer zelf het ticket aan te bieden in het evenement(of in eigen kringen) voor overname. Bij uitzonderlijke gevallen kan er contact worden opgenomen met Mandira via info@mandira-utrecht.nl
 
☆Adres☆
Maliebaan 70a Utrecht
 
☆Parkeren☆
Parkeren op zondag gratis voor de deur! 
 
☆Bereikbaarheid
Zowel met auto als met OV is Mandira goed en makkelijk te bereiken. Er gaan elke paar minuten bussen van en naar CS. Ook met de OV-fiets kun je er binnen 10 min zijn vanaf CS.
 
* Kom op tijd – voor jezelf en de anderen *
12.30 – inloop
13.00 – aanvang workshop – deur dicht
Om 12.30 is inloop met tijd om aan te komen, om te kleden en thee te drinken. Om 13.00 starten we de workshop en gaat de deur dicht.
 
☆Praktische vragen via Mandira per mail of telefonisch
Mail:info@mandira-utrecht.nl
Tel: 0630245645