Workshop sacred sexuality

Workshop Sacred Sexuality

7 april 2024, Mandira Utrecht

Ben jij klaar om de bestaande betekenis van seksualiteit los te laten en je (onbewuste) patronen te doorbreken? 
Ben je benieuwd naar de essentie van seksualiteit en hoe die ieder moment anders kan voelen?
Sta je open om dat samen met een partner te onderzoeken?
 
In de workshop Sacred Sexuality gaan we werken met verschillende elementen van seksuele energie, zowel in onszelf als in verbinding met een partner. Het eerste deel van de workshop bestaat uit dans
en beweging, het tweede deel is een lange partnermeditatie.
De partnermeditatie biedt de kans om vanuit je eigen kracht en je eigen gevoel de diepte van een verbinding in te gaan en je constant bewust te blijven van wat er bij jouzelf speelt. Er zal een uitnodiging zijn om energetisch en fysiek met je partner in contact te gaan.
Dit gebeurt in een veilige omgeving met nadrukkelijk aandacht voor het aangeven en respecteren van grenzen.
Zo kun je verschillende facetten van seksuele energie bij jezelf ontdekken, van zacht sensueel tot vurig tot liefdevol.
Sacred sexuality gaat over de energetische verbinding tussen Shiva en Shakti, tussen aarde en universum, zowel in connectie met je partner en de wereld om je heen als in connectie met je eigen
lichaam en je eigen bewustzijn.
 
☆De visie van Leef!Tantra op tantra☆
De essentie van tantra is voor ons: alle aspecten van het leven volledig aangaan. Technieken die ons daarbij helpen zijn: lichaamsbewustzijn, meditatie, bewustzijn van het energiesysteem (chakra’s),
mantra’s en rituelen. Deze elementen helpen ons om een diepere connectie te krijgen met onszelf en vanuit daar met anderen en met het geheel.
Tantra biedt wijsheid door voelen en ervaren, niet door het leren van theorie. Het is een manier van leven waarin je niets dat in jezelf speelt ontkent, veroordeelt of blokkeert. Liefde, boosheid, verdriet, sensualiteit, alles is welkom. We worden uitgenodigd het te observeren, te accepteren en ervan te genieten.
 
☆Wat kun je verwachten?☆
Bij Leef!Tantra creëren we een veilige ruimte waarin je de ruimte krijgt tantra te ontdekken en te ervaren, op een manier die bij jou past.
Bij Leef!Tantra blijven we in het algemeen weg van expliciete seks en naaktheid. We werken wel met seksuele energie. Het opwekken en onderzoeken van seksuele energie speelt in de workshop Sacred
Sexuality een belangrijke rol. Daarbij is de leidraad dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen grenzen en de grenzen van de ander respecteert. Binnen de workshop wordt daar expliciet aandacht aan besteed. Ook dans en beweging speelt in deze workshop een belangrijke rol.
 
De workshop is geschikt voor iedereen, van alle leeftijden en genders. Er is geen specifieke (tantra) ervaring vereist, alleen de intentie en bereidheid je open te stellen voor wat er wordt aangeboden.
 
☆Een plek reserveren☆
Het aantal plaatsen voor deze workshop is beperkt. Je kunt een plaatje reserveren via de ticket link onderaan.
 
 
 
☆Praktische info☆
 
☆Infomail☆
Graag aandacht voor het volgende:
De avond voor het event, of op de dag zelf ontvang je een infomail.
Deze kan mogelijk in je spambox terechtkomen. Check deze even als je de mail niet ontvangen hebt. Als deze in je ongewenste mail is beland, maak hem dan gewenst, dan ontvang je deze volgende keer wel gewoon.
 
☆Wat neem je mee?☆
Trek makkelijke kleren aan waar jij je comfortabel in voelt.
We zullen veelal op de grond zitten. Er zijn kussens en dekens aanwezig. Voel je vooral vrij ook je eigen mee te nemen.
Neem eventueel je eigen waterfles mee.
Sloffen of slofsokken kunnen ook nog wel eens fijn zijn, al is er een vloerbedekking.
 
☆Tijd☆
Welkom vanaf 12.30
zorg dat je ruim voor 13.00 aanwezig bent zodat je rustig aan kunt komen. 
Aanvang 13:00 (deur gaat dan dicht)
Afronden 17:00
 
☆Adres☆
Maliebaan 70a Utrecht
 
☆Tickets☆
We bieden verschillende tickets aan. Zo kun je kiezen voor de rol van Shiva (mannelijke rol), of Shakti (vrouwelijke rol) voor deze dag. Mannelijk en vrouwelijk gaat niet zozeer over man of vrouw zijn, maar over ontvangen en geven. Jij kunt voor deze dag kiezen met welke rol je jezelf voor deze workshop identificeert.
Op een natuurlijke wijze willen we zorgen voor een gezonde shiva/shakti balans.
 
Ook hebben we een zeer beperkt aantal budget tickets. Let op! Dit is voor mensen met een laag inkomen.
Voel voor jezelf of jij tot deze groep behoort.
 
Budgetticket (shiva of shakti) €29,-
Shiva 44,-
Shakti 44,-
Koppelsticket 88,-
 
☆Parkeren☆
 
☆CARPOOL!
Maak autorijden gezelliger, goedkoper en duurzamer!
We adviseren je te carpoolen als je met de auto komt.
Wanneer je een lift aanbiedt in de het event is er een kans dat mensen daarop reageren.
 
☆Parkeerinfo:
Zon- en feestdagen gratis voor de deur
 
☆Voor vragen zijn we bereikbaar via mail of whatsapp:
Mail:info@mandira-utrecht.nl
Tel: 0630245645
 
☆Annuleringsvoorwaarden☆
Na aankoop van tickets liggen eventuele risico’s m.b.t. annulering van deelname bij de deelnemer zelf. Refund is hierbij niet mogelijk. Wel kunnen wij uitzonderlijke gevallen kijken of wij een tegoed bieden voor een vergelijkbaar evenement. Bij annulering van deelname verzoeken we in eerste instantie de deelnemer zelf het ticket aan te bieden in het evenement(of in eigen kringen) voor overname. Bij uitzonderlijke gevallen kan er contact worden opgenomen met Mandira via info@mandira-utrecht.nl
 
——————————————————————————
☆Over Joris van der Geest
Joris is impact investor, schrijver en tantraleraar. Dat is niet zo’n vreemde combinatie als het lijkt; de klassieke tantra was niet voorbehouden aan monniken maar juist bedoeld om te worden geïntegreerd in het dagelijks leven.
De essentie van tantra is voor Joris: alle aspecten van het leven in volle
bewustzijn aangaan en met liefde omarmen.
Joris ontdekte tantra bij toeval en raakte gefascineerd door de vrijheid van het moment, de diepte van ervaringen, de ongrijpbaarheid van energie en de kracht van intuïtie.
Hij ging in de leer en werkte samen met tantra facilitators uit verschillende landen en stromingen en ontwikkelde gaandeweg zijn visie op tantra.
Met zijn platform Leef!Tantra heeft hij de wens de kennis over tantra te verspreiden, misverstanden en misstanden weg te nemen en ervaringen te delen. Hij organiseert en faciliteert hij workshops, retreats en festivals en biedt persoonlijke sessies aan.
Leef!Tantra staat voor het bieden van een veilige omgeving om tantra op jouw eigen manier en binnen je eigen grenzen en verlangens te ervaren.
 
☆Over Mandira Utrecht
Mandira Utrecht is centrum voor bewustwordingen een spirituele genootschap die ruimte biedt voor community, verbinding, beoefening van spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling.
Mandira bevindt zich in een monumentaal pand gelegen aan de Maliebaan in Utrecht en biedt haar ruimte voor bijeenkomsten gericht op bewustwording en spiritualiteit.
Meer info (en statuten) vind je op www.mandira-utrecht.nl